Route naar Bezeréd Hongarije

U kunt zowel met het vliegtuig als met de auto komen. Met de auto doet u er ongeveer 13 uur over (afhankelijk van uw tempo en de drukte op de wegen) en met het vliegtuig 2 uur.

Met het vliegtuig

A320-Wizzair

Vanaf Amsterdam kunt u op Boedapest vliegen met de KLM. Een retourticket kost dan gemiddeld rond de € 150. Vanaf Eindhoven met Wizzair betaalt u rond de € 75 retour. U kunt voor ongeveer dezelfde prijs ook vanaf Den Haag/Rotterdam met Transavia vliegen. Hoe eerder u boekt, des te goedkoper is uw ticket. Ook is het verstandig om u te abonneren op een nieuwsbrief zodat u op de hoogte bent van kortingsacties van de vliegmaatschappijen. Dit scheelt soms wel 25%! Vanaf Budapest bent u dan (per huurauto) in ongeveer 2.5 uur bij Hongarijenaturisme. Een huurauto boeken kan bij uw vliegticket of bij Auto-Europe. Autohuur voor 1 week kost ca. € 150. (afhankelijk van model en periode). Er is ook een mogelijkheid om vanuit Boedapest met de bus te komen.

 

Met de auto

routeBezeréd ligt op ongeveer 1293 km afstand van zowel Utrecht als Brussel. U kunt tot aan de Hongaarse grens over de autobaan rijden. Rij zowel vanuit Nederland als België eerst naar Köln. Ga daar de A3 op en blijf deze volgen, via Frankfurt, Würzburg, Nürnberg, Regensburg en Passau tot aan de Oostenrijkse grens.

In Oostenrijk veranderd de A3 in de A8. Volg de A8 tot verkeersknooppunt Wels, volg vanaf daar de A25 tot knooppunt Haid en volg dan de A1 in de richting van Linz en Wien. Vlak voor Wien, bij knooppunt Steinhaus, volgt u de borden richting Budapest en Graz (A21 en A2) totdat u Eisenstadt aangegeven ziet staan. Neem dan de A3 via Eisenstadt naar de Hongaarse grens richting Sopron.

Na de Hongaarse grens volgt u autoweg nr. 84 richting Balaton tot de rotonde bij Kam/Jánosháze richting Vasvar E65/8. Bij het dorp Hosszúpereszteg gaat u links af Arpád Utca op, richting Bérbaltavár deze weg
loopt door een groot bos, u komt dan in Pókaszepetk uit vandaar uit gaat u richting Bezeréd. (Nagykapornak) het adres krijgt u bij de reservering toegestuurd.

Wilt u niet via het bos rijden dan kunt u ook via Sümeg rijden. Voor het plaatsje Sümeg gaat u rechtsaf richting Zalaegerszeg. Bij Pókaszepetk vervolgt u dan de route zoals boven is omschreven.

U kunt natuurlijk ook de complete route beschrijving naar onze vakantievilla’s bekijken en eventueel uitprinten.

Tips: Voor de autobaan in Oostenrijk heeft u een autobaan vignet nodig. Deze kunt u kopen bij de grensovergang of het eerste benzinestation voorbij de Oostenrijkse grens. In Hongarije heeft u géén autobaan vignet nodig voor de route van de Oostenrijkse grens naar Hongarijenaturisme.

Let op: Veel GPS systemen geven een route over Graz aan. Deze route is qua afstand en tijd vrijwel gelijk aan bovenstaande route. Via deze route rijdt u langer over de autobaan, maar moet u bij verschillende bergpassen extra tol betalen.

In  sommige gevallen leidt de GPS u zelfs over Slovenië. Deze route is beslist af te raden, omdat u dan voor een paar kilometers in Slovenië een apart en kostbaar vignet moet aanschaffen.

Wilt u overnachten onderweg zijn  er legio mogelijkheden via booking.com mocht u er niet uitkomen kunnen wij u altijd helpen.